ΠΕΛΛΕΤ (PELLET)

Το πέλλετ (βιομάζα*) είναι επίσης εναλλακτικό οικολογικό βιοκαύσιμο όπως η μπρικέτα. Είναι 100% φυσικό προϊόν. Η μορφή του πέλλετ προκύπτει από τη συμπίεση των υλικών της βιομάζας χωρίς την προσθήκη άλλων ουσιών. Για την καύση του χρησιμοποιούνται ειδικοί τροφοδότες και διατίθεται σε διάφορα μεγέθη.

Το πλεονέκτημά του έναντι των άλλων (ξύλου, μπρικέτας) είναι ο μικρός χώρος αποθήκευσης που απαιτείται.

Το πέλλετ έχει εξίσου μεγάλη θερμική απόδοση ισάξιας αυτής της μπρικέτας αφού έχει ελάχιστο ποσοστό υγρασίας. Είναι καθαρό στερεό καύσιμο αφού κατά την καύση του αφήνει ελάχιστη στάχτη. Το μόνο μειονέκτημα σε σχέση με το καυσόξυλο είναι ότι καίγεται πολύ γρήγορα.

Back to Top
Το πέλλετ μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου από όλα τα μέσα θερμότητας εφόσον αυτά διαθέτουν το ανάλογο τροφοδότη καυσίμου.

Στα κατάστημά μας Καυσόξυλα - Τάκης Αναστασόπουλος μπορείτε να προμηθευτείτε πέλλετ αρίστης ποιότητος στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

_________________________________
  * βιομάζα: ονομάζουμε οτιδήποτε αποτελείτε από υλικά ζωντανών οργανισμών όπως ξύλο, προϊόντα υλικών του δάσους, υπολείμματα καλλιεργειών, απόβλητα τροφίμων και κτηνοτροφικών αποβλήτων.

  Καυσόξυλα  •  Ξύλα για τζάκι  •  Μπρικέτες  •  Πέλλετ  •  Κάρβουνα  •  Συμβουλές για το τζάκι                    ©2013 Designed by KasteL