ΞΥΛΑ ΓΙΑ ΤΖΑΚΙ

Όλα τα καυσόξυλα είναι κατάλληλα για το τζάκι δεν έχουν όμως την ίδια καύση και θερμική απόδοση. Για παράδειγμα το πουρνάρι έχει πάρα πολλά καλά χαρακτηριστικά όπως μεγάλη θερμική ενέργεια που παράγει, δεν πετάει σπίθες και δεν βγάζει πολύ καπνό. Άλλα καλά καυσόξυλα είναι ο δρυς και η ελιά. Διαβάστε για τα χαρακτηριστικά των καυσόξυλων έτσι ώστε να επιλέγεται σωστά το κατάλληλο καυσόξυλο καθ όλη τη διάρκεια της χρήσης του τζακιού σας.

Τα ξύλα για το τζάκι τα κατατάσσουμε σε 2 βασικές κατηγορίες. Σε αυτά που παράγουν πολύ φλόγα όμως δεν αποδίδουν μεγάλη θερμική ενέργεια αφού καίγονται πολύ γρήγορα και αφήνουν υπολείμματα στάχτης. Και σε αυτά που παράγουν μεγάλη θερμική ενέργεια αφού δεν μας δίνουν πού μεγάλη φλόγα, καίγονται αργά και μας δίνουν μετά την καύση τους κάρβουνο με αποτέλεσμα να παρατείνουν το χρόνο της θερμικής τους απόδοσής.


Η υγρασία είναι ότι χειρότερο για το καυσόξυλο. Το χλωρό καυσόξυλο κατά την καύση αφρίζει στις άκρες καθώς προσπαθεί να αποβάλει το νερό βγάζοντας παράλληλα άσπρο πυκνό καπνό.

Το τζάκι για να αποδίδει το ίδιο καλά σε βάθος χρόνου χρειάζεται συντήρηση τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Διαβάστε τις συμβουλές που σας δίνουμε έτσι ώστε να διατηρήσει το τζάκι σας την ίδια μέγιστη απόδοση όπως όταν το χρησιμοποιήσατε για πρώτη φορά.

Back to Top


  Καυσόξυλα  •  Ξύλα για τζάκι  •  Μπρικέτες  •  Πέλλετ  •  Κάρβουνα  •  Συμβουλές για το τζάκι                    ©2013 Designed by KasteL